top of page

Hva er Krønsj?

Krønsj er gruppetrening hvor hovedfokuset ligger på varierte bevegelser av hele kroppen til musikk. Kroppen vår er skapt til å bevege seg, den er skapt til både enkle og komplekse bevegelser. Den trenger allsidig bevegelse for å "trives" og den trenger spesifikk bevegelse for å kunne utføre spesifikke bevegelser. Når vi trener kondisjon, utholdenhet og styrke er det bevegelser vi utfører, og muskler som utfører disse bevegelsene. Det krever mer eller mindre energi å utføre bevegelser, og musklene vi bruker har ulike roller og funksjoner i de ulike bevegelsene vi utfører. Noen muskler skaper bevegelse, noen muskler bremser bevegelse og andre stabiliserer og støtter bevegelsen. I alle Krønsj timer har vi fokus på å forstå bevegelsene og analysere dem, slik at vi vet hvilke muskler vi har brukt, hva vi har brukt de til og hvilken funksjon eller målsetting vi har med bevegelsen.

Krønsj beveger hele deg!

Krønsj søker også å stimulere flere sanser samtidig. Musikken er en sentral del i all gruppetrening, den gir bevegelsen nerve, driv og fart. Musikk skaper stemning - stemning som gir akkurat det fokuset vi ønsker på bevegelsen. Derfor er det også viktig å bruke musikken, som vi sier. Når musikken og bevegelsene passer sammen - opplever vi å bevege oss med riktig fokus og innsats i hver enkelt bevegelse. Det føles riktig som "hånd i hanske". I tillegg så elsker vi å bli satt i stemning og musikk skaper stemning. En av de sterkeste stemningsframkallende verktøyene vi har som til syvende og sist også hjelper deg å fullføre bevegelsen med den kvaliteten som ønskes. Musikk er også et perfekt verktøy til å få alle til å bevege seg samtidig og i takt - og det gir også energi. En god gruppe energi, som alle kan få drahjelp fra.

Så prøv Krønsj - kjenn på opplevelsen av bevegelsene. Varierte bevegelser og bevegelse i takt - flyt og gruppedynamikk. Vær tilstede underveis når du beveger deg, kjenn hvordan det føles og oppleves med variasjonene i bevegelsene - farten på bevegelsene og effekten av bevegelsene. For sist men ikke minst er målsettingen med trening også kroppsbevissthet. I løpet av en vanlig arbeidsdag eller skoledag utsetter vi kroppen vår for mye statisk belastning fordi vi sitter mye stille og generelt er lite i bevegelse. Sammen med stress øker vi sjansene for smerter i bevegelsesapparatet. Dette er en opplevelse vi ofte overstyrer og ikke kjenner etter på. Det er kanskje ikke så smart i lengden. Lær deg å kjenne etter, i løpet av en arbeidsdag, beveg deg mer og kjenn også når du trener for å ta kontroll på bevegelsene dine.

Mye vi kan gjøre i hverdagen og mye vi kan få ut av varierte treningsøkter med fokus på bevegelse. Vi heier på bevegelse.

Hva er Krønsj
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page