top of page

Godt Nytt År

Vi har så vidt kommet oss hjem fra nyttårsfesten og vi overøses med forslag til "nyttårsforsett".

Når det samme budskapet blir sagt nok ganger - bare i forskjellig innpakking kjenner jeg at jeg trekker meg litt. Det faller ikke like lett å promotere for treningstilbudet vi har.

For blir vi ikke lei? Får vi det ikke litt opp i halsen, alt dette "ingen treningsøkt er en dårlig treningsøkt" "Slik kommer du i gang med trening etter nyttår" "Nytt år -nye muligheter". "Finn dine nye rutiner".

Jeg gjør det, og da blir det vanskelig å finne de rette ordene for å si fra om at Krønsj treningen starter 7. januar, i neste uke.

I tillegg kjenner jeg at jeg er takknemlig for at jeg "slipper unna". De er jo ikke rettet mot meg - heldigvis. Jeg har jo et sted jeg liker å være på. Jeg har faste rutiner og jeg gjør noe jeg synes er kjempegøy. I tillegg kan jeg såpass mye om trening og bevegelse slik at jeg kan la noe av formaningene og tipsene prelle av. Det er jeg gald for.

Jeg var på et fantastisk foredrag før jul, "Sterk hjerne med en aktiv kropp". Med Ole Petter Hjelle og Monica Lund Osther. Det fikk meg til å reflektere over mange ting.

Først og fremst at livet er skjørt og at det ikke er en selvfølge å være frisk, og at noen mennesker får flere utfordringer enn andre. Likevel er de en stor ressurs for andre og bidrar aktivt med en viktig stemme. Monica Lund Osther er en sånn stemme. Takk for at jeg fikk komme og la meg inspirere av deg.

Så blir jeg litt opprørt. Opprørt over at fysisk aktivitet er noe vi gradvis læres av med, jo eldre vi blir, og at det til slutt blir noe vi bare må gjøre, som en slags straff. Som Ole Petter Hjelle sier i foredraget sitt: «Hadde trening vært en pille hadde alle tatt den». Det er jo litt trist.

Derfor er dette budskapet utrolig viktig og samtidig litt vanskelig å ordlegge. Det er for viktig til at man kan slenge seg på alle andre slagord. Det bare drukner der. I tillegg så er jo dette så personlig, så hvordan kan man nå ut med fattige ord og inspirere til mer bevegelse?

Jeg prøver likevel.

La 2019 være året hvor du gir dine egne tanker og refleksjoner om hva du vil "trene" litt rom. Året hvor du kjenner etter hva som er riktig for deg- det du trenger. Året der du finner det du liker og som passer din hverdag. Året der du tar hensyn til all belastning og finner balanse. Året hvor trening er å ta tilbake gleden over å kunne bevege seg, og bevege seg på mange måter. Året der bevegelse gir overskudd. Året hvor du bruker KAN mer enn MÅ.

Håper du finner din greie, og at du spør de du mener kan gi deg gode svar. Det er mange flotte trenere der ute. Godt Nytt År.

www.kronsj.no

Hva er Krønsj
Kom tilbake om en liten stund
Når innlegg er publisert, vil du se dem her.
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page